annatext.serwis
Temat: śledź jak po sułtańsku ale.. przyprawa?
pędy bambusa też- to może być to moon.. uuu ten gajowy to ma wymagania, może pracuje w gaju bambusowym? wielkie dzięki http://www. iccstaff.pl/index.php?ct=3&m ... a=show&n=1 powielę gdyby ktoś przeoczył bo warto przeczytać
Źródło: hi-fi.com.pl/PHPBB_2_0_6/viewtopic.php?t=19256
Temat: praca w Holandii
sluchaj, ja pisze z holandii. bez niemieckiego paszportu to tu troche ciezko. angielski to duzy plus, ale potrzebujesz tez numer sofi. jak go nie masz... . hmm... zglaszales sie na -holenderskie rolnicze biuro kontaktowe, - albo znajdz w necie - ICCSTAFF.pl musisz tam zostawic formularz zgloszeniowy, wiec jakteraz sie zglosisz to mozew do maja cos ci znajda. nie jestem pewna tych firm, bo nie probowalam ich na wlasnej skorze, ale slyszalam ze w porzadku. powodzenia
Źródło: travelbit.pl/forum/viewtopic.php?t=767
Temat: śledź jak po sułtańsku ale.. przyprawa?
W tej Polsce to podobno pija się skwaśniałe mleko. Nie to co w cywilizowanej i zachodniej Szwecji: http://www. iccstaff.pl/index.php?ct=3&m ... a=show&n=1 ... w trzeci czwartek sierpnia rozpoczynają świętowanie SurstrÄśmmingspremiĤren - sezonu kwaszonego śledzia. To specyficzne danie przygotowuje się z drobnego bałtyckiego śledzia, a długi proces wstępny nazywany jest kiszeniem, gliwieniem, psuciem się, a nawet gniciem ryby. Najpierw śledzie soli się i odkłada na dość długi czas. Kiedy kiszenie dobiega końca, zamyka się...
Źródło: hi-fi.com.pl/PHPBB_2_0_6/viewtopic.php?t=19256