annatext.serwis
Temat: GĘSi
gęś owsiana
U nas w łódzkim gęsi po niżej 11-tyg. to są tzw. grilówki i na takiej gęsi robili jakieś pieniądze ale to było możliwe 2-3 lata temu,a i może w poprzednim sezonie też ktoś zarobił i zepsuł cały rynek " gęsiarski"
Winę całą obarczam ZD.
Bo kto by chciał jeść :
-młode nie dojrzałe mięso?
-tak samo jak by ktoś zjadł jakąś breje nie wiadomego pochodzenia?
Tak że wiadomo niby "polska owsiana" a będzie : HUNGARY- KUKURYDZIANA!
PROSTE WĘGRZY NAS "ZAKAPOCĄ"
WG. mnie to był właśnie w tym problem,że za dużo było tej "grilówki"
Ale to nie hodowców wina tylko ZD.,że taki towar sprzedawali....
Źródło: agrofoto.pl/forum/index.php?showtopic=5863